Kavanaughs klasskompis: Ljuger om alkohol

TT-AFP-Reuters TT

Publicerad 2018-10-02

Brett Kavanaugh, som USA:s president Donald Trump nominerat till domare i landets högsta domstol, inför en utfrågning i senatens jusititeutskott i början av september.

Brett Kavanaugh, som nominerats till domare i USA:s högsta domstol, har inte talat sanning om hur mycket alkohol han dricker. Det påstår en av hans forna klasskamrater, som därmed motsäger Kavanaughs vittnesmål i senaten.

– Jag kan utan tvekan säga att Brett, genom att förneka möjligheten att han någon gång druckit så mycket att han fått minnesluckor, och genom att spela ned hur mycket och ofta han dricker, inte har talat sanning, säger Chad Ludington.

Universitetsprofessorn uppger att han delgett FBI uppgifterna. Den federala polisen har fått i uppdrag av USA:s president Donald Trump att snabbt utreda anklagelserna mot Kavanaugh om sexuella övergrepp.

Kavanaughs gymnasiekamrat Mark Judge uppger via sin advokat att FBI börjat fråga ut honom om saken.

Christine Blasey Ford, som vid en dramatisk utfrågning i senaten i tisdags redogjorde för vad hon menar var ett våldtäktsförsök under en fest 1982, har sagt att Judge var i samma rum när det påstådda övergreppet skedde. Hon beskrev dem som mycket berusade vid händelsen.

FBI-utredningen av anklagelserna innebär att det dröjer ytterligare en tid innan senaten kan rösta om ett slutligt godkännande av Kavanaugh.