Theréses cancer upptäcktes – tack vare ”puckot” på dansgolvet

Publicerad 2018-07-25

Therése Kessén hade sett fram emot konserten med Lasse Stefanz och blev förbannad när hon tvingades hem innan spelningen hade börjat.

Nu vill hon ge dagens ros till mannen som kastade omkull henne på dansgolvet.

– Det är kul vilken vändning livet kan ta, säger Therése Kessén.

Till dig Pucko (som jag kallade dig då) som på Pumpen Södra vi den 10/3 vände upp o ner på mig så jag fick en rejäl bula i bakhuvudet och fick åka hem tidigt”.

Så inleds det uppmärksammade inlägg där Therese Kessén, 39, från Sävsjö ger ”dagens ros” till den bryske mannen.

Det var i mars som Therése besökte dansstället där Lasse Stefanz skulle spela. Tidigt fick hon syn på mannen som betedde sig märkligt på dansgolvet, och strax innan konserten kom han fram till Therése. Han böjde sig ned och greppade tag i hennes smalben.

– Jag tror att det var för att kasta upp mig på axeln. Men jag var för nykter och han var för full så jag åkte med bakhuvudet ner i golvet och fick en jättestor bula, så jag ringde min sambo som kom och hämtade oss, säger Therése.

Vid det här laget var Therése mest upprörd över att ha tvingats avsluta kvällen i förtid, men händelsen skulle visa sig innebära något mycket större – och kan ha räddat hennes liv.

Fick cancerbesked

När smärtan i huvudet och käken inte gav med sig åkte hon till vårdcentralen, som insisterade på att hon skulle åka in och göra en CT-röntgen på sjukhuset i Eksjö. Där fick hon veta att hon hade struma, som opererades bort.

Men det slutar inte där. Vid återbesöket visade det sig att det var en cancertumör som fått struman att växa. Det som började på dansgolvet hade resulterat i ett cancerbesked.

– På något sätt känns det ändå som att det var menat. Jag visste ju inte att jag var sjuk över huvud taget, men jag hade säkert gått med det här länge. Jag märker efter operationen att jag är mycket gladare, piggare och har lättare att andas.

Tackar ”puckot”

Nu har Therése gjort sitt första besök hos onkologen och ska genomgå en helgs strålning innan hennes cancer är färdigbehandlad.

– Det är kul vilken vändning livet kan ta. Egentligen får jag ju säga tack, men jag var ju vansinnig på honom den kvällen, han förstörde ju min kväll. Men nu har jag fått fri entré till Pumpen, så är han där får han ju komma fram och hälsa, säger Therése och fortsätter:

– Just nu tänker jag fortsätta att njuta av semestern, ta den här strålningen och gå på återbesöken och se framåt. Jag har inte tid att vara ledsen över det här, livet är för kort.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln