Köpte hus – slapp trubbel

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-06-01

”Vi har varit väldigt lyckligt lottade”

Ett Anebyhus i klassiskt snitt. Modellen på bilden heter Mansardvägen.

När man köper hus är det mycket som kan gå fel, vi har läst om de som haft över hundra fel på sina nybyggda villor.

Men det finns också solskenshistorier där allt faktiskt har gått helt enligt planerna. Det här är en sådan historia.

Sedan ungefär ett och ett halvt år tillbaka har Patric och Karin bott tillsammans med sin hund Lisa i Upplands Bro. De var sedan tidigare boenden trötta på att behöva renovera och var därför ute efter något helt nytt.

Sökandet efter det perfekta huset tog sin början och efter ett par månader fann de precis vad de ville ha, en nyckelfärdig modell som närmast påminde om en herrgård. Patric förklarar att de föll för huset direkt.

– Vi ville ha något som var lite mer klassiskt, ett hus som skulle hålla i många år utan att bli omodernt. Vi kunde ha valt något som var mer funkis men det kändes lite för trendigt för oss, säger han.

Fick full kontroll

Ytterligare ett skäl att välja att bygga nytt var att de ville ha full möjlighet att påverka slutresultatet. Huset de valde är på 168 kvadratmeter i ett och ett halvt plan och har en moderiktig öppen planlösning med ryggåstak. Ytterväggarna kom som sektioner och sedan byggde snickare allt invändigt. De har själva valt allt från material till vägarnas positioner.

Vid själva uppbyggnaden fick de mycket hjälp vilket Patric upplevde som väldigt skönt.

– När man bygger sitt första hus är det inte alltid så lätt. Det är mycket som ska fixas och vi är mycket tacksamma för att vi fick så mycket hjälp av säljaren och tillverkaren, säger han.

Inga problem

Enligt Patric har de inte heller haft några problem med inredningen och när det gäller färgval har de varit ense. Planen var helt enkelt att använda så mycket vitt som möjligt.

– Visst, det kanske hade varit kul med någon galen färg i två månader, men vitt kommer funka livet ut.

Huset – som är ett Anebyhus – är de jättenöjda med och de har inte heller drabbats av några otrevliga överraskningar. Området som Patric och Karin bor i är helt nytt och ingen villa är den andra lik men många andra har drabbats av problem med sina nya hus.

– Vi har varit väldigt lyckligt lottade. Man får ju höra mycket om de svårigheter som drabbar grannarna men vi har inte haft några missöden och huset var klart på utsatt tid. En drömhit helt enkelt, säger Karin.

Dante Thomsen
Minimedia

Följ ämnen i artikeln