Prins Philip sjuk – familjen vill att Meghan och Harry kommer hem

Publicerad 2019-12-24

Prins Harry och hertiginnan Meghan Markle firar julen I Kanada.

Samtidigt har prins Philip, 98, tampats med dålig hälsa och legat på sjukhus.

Nu vädjar den brittiska kungafamiljen till prinsparet att de ska komma hem.

I november flög prins Harry och Meghan Markle till Kanada tillsammans med sin son, sex månader gamla prins Archie, för att fira jul och nyår.

Paret fick därmed stå över drottning Elizabeths årliga jullunch på Buckingham Palace och kommer heller inte att närvara vid kungafamiljens traditionella julfirande på godset Sandringham House i Norfolk.

Men nu vädjar flera medlemmar ur det brittiska kungahuset att paret ska avbryta sin sex veckor långa semester med anledning av att prins Philip, 98, legat på sjukhus, rapporterar The Sun.

En familjemedlem ska ha sagt att ”även innan hertigen blev sjuk undrade många varför Harry och Meghan skulle vilja missa vad som kan vara en av de sista familjejularna med drottningen och Philip”.

Archies första julkort

En annan källa säger att det hade varit trevligt med lite familjebilder på lille Arhcie ihop med kungafamiljen, skriver Daily Mirror.

Men gulliga julkort på prinsen råder det ingen brist på. Meghan och Harry publicerade i går kväll ett eget julkort från prinsens första jul. På bilden kryper prins Archie framför kameran med sina föräldrar skrattandes i bakgrunden.

Saknades på bild

Det var i november som prinsparet meddelade att de tänkte tillbringa julen tillsammans med Meghan Markles mamma i Kanada, efter att ha firat de senaste två jularna på Sandringham, skriver Daily Mail. Ett beslut som ska ha stöttats av drottning Elizabeth.

Men när drottningen nyligen spelade in sitt årliga jultal saknades prinsparet och Archie bland familjefotona i bakgrunden, rapporterar Daily Mirror.

Att det skulle handla om en pik mot familjen är dock inte troligt, menar hovet.

– De problem som Meghan och Harry haft med media har säkert oroat henne (drottningen). Men hon skulle aldrig vara medvetet utelämna deras bild, säger en presstalesperson från hovet till Daily Mirror.

Prinsen utskriven från sjukhuset

Prins Philip, 98, togs in på sjukhus i fredags. Då uppgav det brittiska kungahuset att det handlade om en förebyggande åtgärd för ett befintligt tillstånd. Under julaftonsmorgonen skrev han ut och får därmed fira jul på Sandringham, skriver The Sun.