Richard Herrey får riksdagsplats: ”En ära”

Publicerad 2019-05-27

Rickard Herrey, här med sin fru Marie Herrey, blir riksdagsledamot några månader. Arkivbild.

Eurovisionvinnaren blev utan riksdagsplats efter valet i höstas.

Men nu tar Richard Herrey plats i Sveriges högsta beslutande församling – i några månader.

– Det är klart att det känns speciellt för mig, säger Richard Herrey, till Aftonbladet.

Tre av Moderaternas fyra nya EU-parlamentariker är riksdagsledamöter. Det tillsammans med en föräldraledighet sätter igång en cirkus på partiets lista i Stockholms län som ger Eurovisionvinnaren Richard Herrey en riksdagsplats i några månader.

– Jag ska sitta en kort period här under sommaren, men det är klart att det känns speciellt för mig, det är en ära, säger Herrey, till Aftonbladet.

Partiets toppkandidat Tomas Tobé ersätts av Fredrik Schulte från Stockholms län. Samtidigt går nuvarande ledamoten Ida Drougge från samma län på föräldraledighet, vilket gör att Herrey träder in som ersättare. Moderaternas andranamn på EU-listan, Jessica Polfjärd, ersätts av Mikael Damsgaard från Västmanlands län. Tredjenamnet Jörgen Warborn är riksdagsledamot från Halland och ersätts av Helena Antoni.

Vann Eurovision

– Det här är ju en period där det inte händer så mycket, åtminstone som det ser ut just. Men jag kommer att sätta mig ner tillsammans med de som sitter i Stockholms län och i Nacka, som jag representerar, och titta på vad jag skulle kunna göra.

Richard Herrey vann Eurovision song contest 1984 med sina bröder med låten Diggi-loo diggi-ley.