Åtal för knivdåd på öppen gata i Helsingborg

TT

Publicerad 2019-09-11

Mitten av maj i Helsingborg: Polisen bevakar judiska församlingens lokal i centrala Helsingborg efter att en kvinna i 60-årsåldern skadats allvarligt i ett knivdåd vid 07.30-tiden på morgonen. Arkivbild.

Kvinnan som attackerades fick livshotande skador – och judiska församlingen befarade att dådet var antisemitiskt. Nu åtalas den man som misstänks ligga bakom knivdådet i Helsingborg i mitten av maj för försök till mord.

Kvinnan, som är i 60-årsåldern, angreps på en trottoar i centrala delen av staden och fick skador som betecknades som livshotande.

Efter dådet, som fick stor internationell uppmärksamhet, sattes judiska församlingens lokaler under polisbevakning, då offret tillhör församlingen. Men enligt polisen finns det ingenting som tyder på att det rör sig om ett hatbrott.

Åklagaren har tidigare bekräftat att mannen tidigare dömts för andra brott, både längre tillbaka i tiden och "i närtid". Den misstänkte, 29 år, anhölls inledningsvis i sin frånvaro misstänkt för mordförsök men greps dagen därpå i Danmark.

Följ ämnen i artikeln