Kvinna fick besked om missfall – var fortsatt gravid

Publicerad 2019-08-27

En kvinna i Göteborg fick veta att hon fått missfall. Tre månader senare visade det sig att kvinnan fortfarande var gravid.

En kvinna i Göteborg fick veta att hon fått missfall.

Något ultraljud för att bekräfta missfallet behövdes inte, tyckte barnmorskan.

Tre månader senare visade det sig att kvinnan fortfarande var gravid, skriver GöteborgDirekt.

Kvinnan som var gravid med sitt första barn hade inte haft några blödningar eller andra tecken på missfall och ville göra ytterligare undersökningar för att bekräfta missfallet. Enligt en anmälan till IVO, ansåg inte barnmorskan att det var nödvändigt.

Under besöket på mottagningen ska den gravida kvinnan även ha rekommenderats att ta tabletter för att få bort resterna av fostret. Hon valde att avstå från det – och tre månader senare visade det sig att fostret levde.

"Det går inte med ord beskriva den psykiska skada som detta medfört för både mig och min sambo. Vi har sörjt vårt första barn i mer än tre månader. Mitt val om att inte ta tabletterna är det som hindrade att vårt barn inte fick leva. Det har påverkat mig psykiskt både under graviditet och efter födseln. För att hantera händelsen har jag bland annat gått hos psykolog” skriver hon i anmälan som nyhetsbyrån Siren tagit fram.

LÄS VIDARE