Mejade ner fyra – man häktad

Publicerad 2014-06-17

MALMÖ. Slagsmålet var i full gång när 21-åringen plötsligt hoppade in i bilen och körde rakt in bland slagskämparna.

En dog och tre skadades.

Nu har mannen häktats, misstänkt för grovt vållande till annans död.

De två gängen hamnade i bråk i stadsdelen Kroksbäck i Malmö i lördags eftermiddag.

Plötsligt hoppade 21-åringen in i sin kompis bil och körde i full fart in i folkmassan.

Omständigheterna är fortfarande oklara, men fyra personer skadades varav en 24-åring senare dog. Den döde var släkt med bilens ägare.

Först rubricerades fallet som mord alternativt dråp och mordförsök.

Men när åklagare Jeanette Sprimont i går begärde bilföraren häktad hade hon ändrat rubriceringen till tre fall av grov misshandel och grovt vållande till annans död.

21-åringen förnekade brott och vill bli släppt. Men tingsrätten ansåg att han på sannolika skäl är misstänkt för brotten och häktade honom.

– Samtliga brott han misstänks för handlar om bilkörningen. Han körde bilen och misshandeln handlar om de tre som blev skadade, säger hans advokat Jan-Åke Feldt.

Som skäl för häktningen angav chefsrådman Dag Cohen att det finns risk för att 21-åringen avviker, undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar utredningen.

Fyra anhållna

Ytterligare tre personer anhölls i helgen misstänkta för misshandel i samband med slagsmålet. Ingen av dem är ännu begärda häktade.

– En är släppt, de båda andra måste jag innan klockan tolv på onsdagen besluta om jag ska begära häktade. Vi måste hålla fler förhör innan jag kan fatta besluten, säger Jeanette Sprimont.

Enligt åklagaren är de misstänkta för misshandel i samband med slagsmålet före dödskraschen. Vad som var anledningen till slagsmålet vill hon inte uttala sig om:

– Många förhör och andra utredningsåtgärder återstår. Därför är det viktigt att i nuläget inte ge ut några detaljer.

En av de påkörda männen är fortfarande allvarligt skadad.