Skolmördarens brottsoffer hotade till livet

Uppdaterad 2016-02-21 | Publicerad 2015-11-26

En 21-årig man har anhållits i Göteborg för att ha hotat skolmördaren Anton Lundin Petterssons brottsoffer, enligt TV4:s Brottsplats Sverige.

– Det är självklart jätteallvarligt. Det handlar om människor som blir otroligt rädda, säger kammaråklagare Lotta Nielsen till till programmet.

En 21-årig man, bosatt på Hisingen i Göteborg, misstänks för flera fall av olaga hot, bland annat mot skolan Kronan i Trollhättan. Skolan utsattes den 22 oktober för en attack av Anton Lundin Pettersson som stack ner flera elever och personal med ett svärd. Två människor dog, en lärare och en elev, men flera skadades.

”Rena dödshot”

Flera av gärningsmannens brottsoffer på skolan ska ha hotats av den misstänkte 21-åringen från Hisingen, enligt TV4:s Brottsplats Sverige. 21-åringen greps på tisdagskvällen i en lägenhet i Göteborg. Mannen har sedan tidigare varit anhållen i sin frånvaro.

Hoten ska ha framförts via mejl.

– Mejlen består av rena dödshot. Några mejl är kopplade till attacken som skedde i Trollhättan. Vi har också ett hot som är riktat mot Stockholms stadshus, säger Lotta Nielsen, kammaråklagare med särskilt ansvar för hatbrottsfrågor, till Brottsplats Sverige.

”Otroligt rädda”

Mannen misstänks också för hot mot flyktingförläggningar över hela Sverige, och för att ha uttryckt hot mot Stockholms stadshus.

21-åringen är sedan tidigare dömd för en rad hot- och våldsrelaterade brott och polisen säger sig ta hans hot på största allvar.

– Det är självklart jätteallvarligt. Det handlar om människor som blir otroligt rädda, säger Lotta Nielsen till Brottsplats Sverige.

Åklagaren Lotta Nielsen väntas begära mannen häktad under fredagen.

Följ ämnen i artikeln