Misstänkt i Vetlanda inte psykiskt störd

TT

Publicerad 2022-11-18

En undersökning som Rättsmedicinalverket gjort visar att en av de häktade kvinnorna i Vetlanda inte led av en allvarlig psykisk störning vid tillfället för det misstänkta brottet. Arkivbild.

Den ena kvinnan som är häktad för mord i Vetlanda led inte av en allvarlig psykisk störning vid tidpunkten för de misstänkta brotten, rapporterar P4 Jönköping. Det visar en så kallad liten sinnesundersökning som Rättsmedicinalverket gjort.

Även den andra kvinnan som misstänks för inblandning i fallet har undersökts, men resultaten är inte klara ännu.

De båda kvinnorna greps i mitten av oktober, kort efter att en 21-årig kvinna försvunnit. De häktades snart som misstänkta för människorov.

När 21-åringens kropp hittats, i ett skogsområde utanför Vetlanda, blev de två kvinnorna även misstänkta för mord och brott mot griftefrid. I onsdags häktades de för de nya misstankarna.

I dokumenten från Rättsmedicinalverket framkommer det dessutom att den kvinna som nu undersökts skyller på den andra häktade, enligt P4 Jönköping.

Enligt kvinnans berättelse har den andra häktade hamnat i bråk med den nu avlidna 21-åringen på festen, och de har alla tre gått hem tillsammans för att reda ut bråket. Väl i lägenheten har hon somnat, medan de andra två satt sig för att prata.

Hon uppger sedan att 21-åringen lämnat lägenheten, men att den andra kvinnan betett sig märkligt dagen efter. Hon misstänker att den andra häktade kvinnan har med 21-åringens död att göra, men hävdar sin egen oskuld.

Följ ämnen i artikeln