Pojke i 15-årsåldern död efter tågolycka

Publicerad 2023-06-28

Tågövergången i Linköpings kommun där en pojke i 15-årsåldern blev påkörd.

En pojke i 15-årsåldern har dött efter att ha blivit påkört av ett tåg på en obevakad övergång i Linköpings kommun.

Han ska enligt polisen ha cyklat när kollisionen inträffade.

– Vi vet inte med säkerhet vad som har hänt men vi utgår efter arbetshypotesen att det är en tragisk olycka, säger polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg.

Det första larmet om olyckan kom in vid 16.20 på onsdagen. Den ska ha inträffat på en obevakad järnvägsövergång i höjd med Hackefors i Linköping.

En person fördes till sjukhus med kritiska skador.

Timmarna senare kunde polisen konstatera att en pojke i 15-årsåldern dött.

– Den här personen ska ha cyklat när den här kollisionen med tåget inträffade, säger polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg.

– Vi vet inte med säkerhet vad som har hänt men vi utgår efter arbetshypotesen att det är en tragisk olycka. Detta efter att vi pratat med personer som var på tåget och i närheten.

”Kan ta veckor”

En förundersökning av vållande till annans död har inletts. Polisen understryker att det är en standardåtgärd för denna typ av olyckor och att ingen är misstänkt för något brott.

– Vi har avvecklat insatsen för i kväll. Vi kommer såklart att gå vidare med utredningen. Det kan ta några dagar eller några veckor. Vi försöker få en klar bild av händelseförloppet, säger Dennis Johansson Strömberg.

Saknar bommar

Själva platsen där olyckan inträffade är en obevakad övergång.

– Varningsskyltar finns ju, men inga bommar, säger Mikael Kalered vid räddningstjänsten i Linköping.

– Den ligger i anslutning till ett industriområde. Det är mest fabriker och arbetsplatser där. Det här är ingen stambana utan det är ett dieseldrivet tåg som går mellan Västervik och Linköping.

Han beskriver händelsen som oerhört tragisk.

Anhöriga är underrättade.

Följ ämnen i artikeln