Nytt dödsfall med misstänkt spicekoppling

Uppdaterad 2014-11-07 | Publicerad 2014-11-03

Hittills har spice skördat ett människoliv i Sverige.

Nu kan en 37-årig man i Vindeln vara det andra offret.

– Vi har uppgifter som gör gällande att han rökt spice, säger Ola Kleinert, jourhavande förundersökningsledare vid polise i Västerbotten.

Antalet överdoser av spice växer ständigt och så sent som förra veckan fördes tio personer till sjukhus efter att ha rökt drogen – på ett dygn.

Läkare varnar också för att det har rapporterats fall av Spicepåverkade människor som får hallucinationer som inte går över, de kommer inte ur ruset.

– De berättar om en väldigt obehaglig resa. Man väntar på att ruset ska gå över, men det gör det aldrig, säger Kai Knudsen, narkosläkare på Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Hittills misstänks drogen ha skördat ett dödsoffer. En 22-årig man hittades död i en bostad i Fagersta och enligt polisen finns det misstankar om att drogen kan ha ligga bakom dödsfallet.

Nu kan ytterligare en man ha dött av drogen.

Natten mot i lördags dog en 37-åring i Vindelns kommun i Västerbotten och även där finns det koppling till spice, som TV4 Nyheterna rapporterade om under måndagen.

– Vi har uppgifter som gör gällande att mannen rökt spice under den dagen, men vad som orsakat dödsfallet får den rättsmedicinska undersökningen visa, säger Ola Kleinert, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Västerbotten.

Han säger att de i länet märkt av en ökad användning av drogen.

– Vi gör fler och fler beslag av Spice, säger han.

– Det känns illavarslande.

Följ ämnen i artikeln