Två ynglingar på cykel jagas efter våldtäkt

Polis söker kvinna med en liten hund

Publicerad 2019-02-12

En kvinna i 25-årsåldern har anmält att hon överfallits och våldtagits av två unga män i Stensbergsparken i Kalmar på måndagskvällen.

Männen avbröts och flydde från platsen på cykel.

Polisen är just nu mycket angelägna om att komma i kontakt med vittnen – framförallt en kvinna med en mycket liten hund som hittade 25-åringen.

Det var vid 21-tiden på måndagskvällen som en kvinna inkom till sjukhus och uppgav att hon överfallits och våldtagits av två yngre män i Stensbergsparken i Kalmar.

De två eftersökta uppges vara i 15–20 årsåldern och överföll kvinnan när hon promenerade genom parken vid 20.30-tiden på måndagskvällen.

– De två männen sitter på en bänk inne i parken och när kvinnan har passerat dem så reser de sig och drar omkull henne och sen fullbordas en våldtäkt. Männen verkar sedan ha blivit skrämda av något och lämnar parken cyklandes, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Söker kvinna med hund

De båda männen ska ha burit mörka kläder och haft huvtröjor.

Polisen är just nu mycket angelägna om att komma i kontakt med en kvinna med en liten hund.

– Hunden var så liten att hon kunde bära den under armen. Vi vill väldigt gärna prata med den här kvinnan, säger Robert Loeffel.

Kvinnan med hunden var den som hittade den 25-åriga kvinnan i parken och hjälpte henne till sjukhuset.

Utöver kvinnan med hunden söker polisen ytterligare vittnen till händelsen och ber allmänheten att ringa 114 14 om man gjort några iakttagelser i området.

– Även om man inte har sett något så är det intressant för oss att veta då vi kan snäva åt tidpunkter, säger Robert Loeffel.

Polis på plats vid parken

Ingen gripen

Kvinnan, som är i 25-årsåldern, ska inte ha några allvarliga fysiska skador men uppges vara mycket chockad.

Platsen spärrades av och en teknisk undersökning genomfördes.

– Vi kommer inte att uttala oss om eventuella fynd, säger Robert Loeffel.

I nuläget är ingen person gripen.

Händelsen rubriceras som våldtäkt.

Följ ämnen i artikeln