Man hittad död i vattnet – polisen misstänker brott

Uppdaterad 2019-04-21 | Publicerad 2019-04-20

Polisen hittade en död man i vattnet i Sollentuna på påskaftons eftermiddag.

Kroppen sätts i samband med en förundersökning om brott som pågår i en annan polisregion än Stockholm.

– En rättsmedicinsk undersökning måste genomföras innan vi kan kommentera detta ytterligare, säger presstalespersonen Ola Österling.

Polisen fick larmet vid 14.30-tiden på påskaftonen.

Ett kompisgäng som var ute och fiskade upptäckte plötsligt en död man som låg och flöt i vattnet.

– Vi ringde direkt polisen. På håll såg det ut som någon som nyss fallit i vattnet men när vi kom närmare såg vi att kroppen hade legat där ett tag, säger en av fiskarna till Aftonbladet.

Polispatruller skickades till platsen och ett större område vid stranden spärrades av. Sjöpolis kallades till området för att bärga kroppen.

– Den aktuella personen som hittats i vattnet är inte identifierad. Vi sätter dock kroppen i samband med en pågående förundersökning om brott i en annan polisregion, säger Ola Österling, presstalesperson på polisens regionledningscentral i Stockholm.

Han är förtegen om detaljer kring utredningen.

– Jag kan inte uttala mig om det alls, utan det är den andra regionen som håller i förundersökningen. Jag vill heller inte gå in på vilken region ärendet ligger hos.

En rättsmedicinsk undersökning av kroppen ska nu genomföras.

– Det är först efter den undersökningen som vi får en säker identifiering. Innan dess kommer vi inte kunna kommentera detta ytterligare, säger Ola Österling.