Skelettfynd var man från Malmö

Publicerad 2019-07-31

Likdelarna efter malmöbon hittades på Ivö i Bromölla kommun i nordöstra Skåne. Först trodde polisen att det var rockbandet Hammerfalls saknade turnéledare som hittades. Något som visade sig vara helt fel.

Det var svampplockare som upptäckte kvarlevorna på Ivö.

Nu är mannen identifierad som en tidigare anmäld försvunnen Malmöbo. Han misstänks ha mördats, rapporterar Skånska Dagbladet.

Fallet utreds som mord och polisen efterlyser nu tips från allmänheten som kan förklara varför mannen försvann.

Den nu identifierade mannen var svensk medborgare med vietnamesiskt ursprung. Han bodde i centrala Malmö och syntes ofta kring Möllevångstorget. Sista gången någon såg honom var i augusti år 2015. Två år senare, den 9 augusti 2017, hittades hans kvarlevor på ön i Ivösjön i Bromölla i nordöstra Skåne, 12 mil från hans hem.

Polisen kopplade först fyndet till den försvunne turnéledaren Lelle Hillebrand.

– Men vi fick fram dna från anträffade kroppsdelar, och det stämde inte mot någon på den lista vi hade att jobba med, säger Peter Hansson vid polisens avdelning för grova brott i Kristianstad, till SKD.

Identiteten fastställdes efter en så kallad familjesökning med dna.

Nu efterlyser polisen tips från mannens bekantskapskrets, i hoppet att lösa mysteriet med hans död.

PODD The Guardian: Apple skickade känsliga samtal till konsultföretag

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om tech-företagen – och om hur mycket vi egentligen avlyssnas av de apparater vi har hemma eller bär på oss dagligen.

Vi pratar med en expert om den senaste Apple-skandalen, och berör även liknande anklagelser som riktats mot Amazon och Google.
 

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen