Paret tvingades isär – återförenades i Norge

Publicerad 2016-09-21

Det syriska parets kärlekshistoria berör tusentals

Det syriska paret separerades när Nader fick asyl i Norge.

De visste inte om de någonsin skulle få ses igen.

Nu berörs tusentals av deras omöjliga kärlekshistoria, skriver Buzzfeed.

De syriska flyktingarna Nader och Omar träffades på en gayklubb i Istanbul i Turkiet och fann kärleken direkt.

De flyttade ihop och startade ett liv tillsammans i staden.

Och på Omars födelsedagsfest gick Nader ned på knä och friade till honom.

Bradley Secker

Sedan fick Nader brevet som förändrade allt. Hans omförflyttningsansökan hos FN:s flyktingorgan UNHCR hade gått igenom och han hade nu godkänts asyl som politisk flykting i Norge.

Kunde inte söka tillsammans

Nader skulle behöva lämna det liv han sedan 2014 byggt upp i Istanbul och flytta till en, för honom helt okänd, stad i norra Europa. Paret var både lyckliga och ledsna över beskedet. Men samtidigt var de helt övertygade om att de skulle få sitt förhållande att fungera på distans.

Omars ansökan låg ännu obesvarad och eftersom samkönade äktenskap inte är tillåtna i Turkiet kunde det förlovade paret inte ansöka om asyl tillsammans – hade det handlat om ett heterosexuellt par hade situationen varit en helt annan.

Bradley Secker

Medan Nader packade ihop sina saker kvällen före avresan till Norge var han kluven. Han skulle lämna sitt jobb, sina vänner och sin fästman. Paret försökte hålla humöret uppe och när det var dags att ta farväl kysstes de en sista gång.

Bradley Secker

Nader hamnade i den norska staden Bergen. Han höll kontakt med Omar men hela tiden fanns osäkerheten där: skulle de någonsin ses igen?

Men så, efter sex långa månader, fick Omar asyl i Norge. Paret skulle äntligen få återförenas.

Efter att de återförenats på flygplatsen var det med tårar i ögonen som Omar välkomnades in i sitt nya hem. Nader hade ställt upp ljus i form av ett hjärta och i mitten stod deras initialer "N" och "O".

Bradley Secker

Äntligen kunde deras nya liv starta. Paret har börjat plugga norska och Omar är lycklig över vilken tur de två trots allt har haft.

– Jag behövde inte ta en båt och vandra genom hela Europa – jag fick flyga hit!

Bradley Secker