Ikea återkallar fladdermuscape

Publicerad 2016-04-06

Risk för skador på halsen

Ikea återkallar fladdermuscapen "Lattjo" på grund av risk för strypning och skador på halsen, skriver de i ett pressmeddelande.

Företaget uppmanar kunder som har en köpt manteln att genast sluta använda den och lämna tillbaka den till Ikea.

Tre barn har fått rivmärken eller andra märken på halsen efter att ha använt manteln, för att den fastnat och inte lossnat tillräckligt lätt, enligt Ikea. Inget av barnen har fått skador som krävt sjukvård, men företaget varnar för risk för strypning.

– Sedan vi tagit del av kundernas rapporter har vi gjort undersökningar som visar att knäppningen på capen inte släpper tillräckligt lätt från halsen. Vi återkallar produkten som en omedelbar försiktighetsåtgärd, och vi förbättrar även kommande produkter och därmed barnens säkerhet genom att fastställa nya krav, säger Cindy Andersen, affärsområdeschef för Barnens IKEA, i ett pressmeddelande.

Inget kvitto behövs

Nu uppmanas kunder som har köpt manteln att genast sluta använda den och lämna tillbaka den till Ikea mot full betalning. Inget kvitto behövs. Capen har sålts i hela världen, utom i Ryssland och Indonesien, sedan november förra året.

Följ ämnen i artikeln