Här fångas pistolrånarna på bild: ”Var fruktansvärt”

avJohn Granlund

Här stormar rånarna in i gatuköket – och riktar en pistol mot ”Daniels” huvud.

Ingen är gripen för dådet och polisen vädjar nu till allmänheten:

– Vi vill gärna ha tips om man känner igen personerna på övervakningsfilmen, säger polisens utredningsledare Josefine Perming Tengqvist till TV3:s ”Efterlyst”.

Gatuköket Curres i Sundsvall utsattes den 28 november för ett brutalt rån.

Två maskerade gärningsmän stod i bakhåll vid dörren och när ”Daniel” skulle stänga vid 20-tiden slog de till.

Förövarna var beväpnade med minst en pistol och tvingade in restaurangbiträdet ”Daniel” i köket.

– Han tog fram pistolen och satte den mot mitt huvud och sa att ’om du inte säger var pengarna är så kommer jag döda dig’, berättar ”Daniel” för Efterlyst.

På övervakningsfilmer från råntillfället hörs hur gärningsmännen skriker ”Pengarna! Var är pengarna!”.

”Var jättejobbigt”

Men kassan var redan tömd av ”Daniels” chef vilket restaurangbiträdet också försöker säga till rånarna.

Till slut lämnar de platsen men tar ”Daniels” telefon med sig.

För ”Daniel” har händelsen satt djupa spår. För ”Efterlyst” berättar han att han inte kunnat sova på flera veckor och att han behövt psykologhjälp för att bearbeta traumat.

– Det var jättejobbigt. Det enda som jag kunde tänka på var att jag kanske kommer att dö om några sekunder. Det var mellan liv och död, säger han.

– Det här var två minuter som jag kommer att ha med mig hela mitt liv. Jag har inte få bort det här ur minnet. Det var fruktansvärt.

Polisen efterlyser nu tips från allmänheten om någon har sett rånarna när de anländer till gatuköket på Skolhusallén 4 i Sundsvall eller lämnar platsen.

– Vi ser allvarligt på det här brottet. Dels har man utsatt målsäganden för fysiskt våld men man har även hotat honom med det här pistolliknande föremålet, säger Josefine Perming Tengqvist, utredningsledare på polisen i Sundsvall till ”Efterlyst”.

Efterlyser tips

Ännu finns ingen gripen eller misstänkt i ärendet.

– Vi vill gärna har tips om man känner igen personerna på övervakningsfilmen eller om man känner igen rösten på den gärningsman som pratar, men även om man känner igen klädseln eller liknande på de här gärningspersonerna, säger Josefine Perming Tengqvist.

ARTIKELN HANDLAR OM

Rån

Brott

Sundsvall