Turkiet: Spionmisstänkt har tagit sitt liv

TT-Reuters

Publicerad 2019-04-29

Den saudiske journalisten Jamal Khashoggi som mördades på saudiska konsulatet i Istanbul förra året. Turkiska myndigheter har utrett om två personer från Förenade arabemiraten var inblandade mordet. Nu har en av dessa personer tagit sitt liv, enligt turkiska medier. Arkivbild.

En av de två personer från Förenade arabemiraten som greps i Turkiet tidigare i april, misstänkta för spionage, har tagit sitt liv under tiden som frihetsberövad, rapporterar det turkiska mediebolaget Habertürk.

Den misstänkte hittades död i söndags i Silivrifängelset i utkanten av miljonstaden Istanbul. Enligt stadens åklagarkontor hade mannen hängt sig.

De två hade tidigare erkänt att de spionerat på personer från arabvärlden i Turkiet, uppger en källa med insyn för Reuters.

Tidigare har det framkommit att turkiska myndigheter utrett om de två skulle kunna kopplas till mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi. Den ene uppges ha kommit till Turkiet i oktober 2018, bara några dagar innan Khashoggi mördades på det saudiska konsulatet i Istanbul. Den andre anlände kort därpå.