Trumprättegång om tystnadspengar skjuts upp

TT

Publicerad 2024-03-14

Manhattans distriktsåklagare Alvin Bragg. Akrivbild.

Republikanernas troliga presidentkandidat Donald Trump får uppskov i en rättegång om munkavlepengar i New York.

Men i Florida fick han ett domarnej på en begäran om att lägga ned en rättegång om hemliga dokument.

Manhattans distriktsåklagare Alvin Bragg motsätter sig inte att rättegången mot Donald Trump, som rör bokföringsbrott i samband med utbetalningar för att tysta personer, skjuts upp 30 dagar. En anledning är en stor mängd tillkommande dokument i rättegången.

Rättegången skulle ha inletts den 25 mars med val av jury. Fallet rör bland annat utbetalningar genom den tidigare presidentens före detta advokat och fixare Michael Cohen till porrskådespelaren Stormy Daniels, med kravet att hon skulle hålla tyst om en sexuell relation med Trump.

Trumps advokater har tidigare krävt att målet skulle läggas ned.

Det var en viss framgång för Trump. Men i Florida avslog en domare Trumps begäran att lägga ned fallet om hans handhavande av hemliga dokument.

Domaren Aileen Cannon ansåg att Trump och hans advokaters hänvisning till den amerikanska konstitutionen inte kunde tas upp i den förberedande rättsprocessen i det federala brottmålet, rapporterar amerikanska mediebolaget NBC.

Rättegång rör de hemliga dokument som hittades i Donald Trumps residens Mar-a-Lago, och som han skulle ha lämnat tillbaka när han inte längre var president.