Chatt alternativmedicin

Publicerad 2019-06-25

Aftonbladet och Veckorevyn har undersökt varför man vänder sig till alternativmedicin.

Samtidigt som läkare larmar om riskerna och metoder utan evidens säger flera patienter att den vanliga sjukvården inte tar dem på allvar.

Har du testat alternativmedicin, alltifrån någon ny behandling till örtmedicin? Hjälpte det, eller slängde du pengar i sjön?

Tack till alla som berättat om sin erfarenhet och vad ni tycker om alternativ medicin. Nu avslutar vi chatten, trevlig fortsatt kväll!

  • 25 juni 2019

    Det är nog väldigt individuellt hur kroppen reagerar alternativmedicin. Många blir hjälpta och vissa inte. Att pröva och sedan känna att det hjälper är ju guld värt...

    Carina
  • 25 juni 2019

    Tanke på att cancervården är så långsam i Sverige så förstår jag att folk testar alternativ medicin

    John
  • 25 juni 2019

    En svensk onkolog får sin lön oavsett om hen rekommenderar cancerbehandling eller inte. En alternativmedicinare på privat klinik får bara pengar till sin lön om hen rekommenderar alternativmediciner/behandlingar som är DYRA och vilka patienten själv bekostar.

    Karin
  • 25 juni 2019

    Folk dör av feldiagnosticering/ felbehandling i vanliga vården liksom folk kan dö av alternativbehandling. Skillnaden är att vid alternativbehandlingen är patienten medveten om sitt val.Den alternativa vården räddar patienter som blivit felbehandlade i vanliga vården.Det finns tvånsidor av myntet.

    Karin
  • 25 juni 2019

    Med tanke på den sjukvården som vi har så kan det knappast bli sämre fick själv vänta på läkartid 2månader😡😡😡

    Bobby

Följ ämnen i artikeln