Konflikter och dålig design i nytt program

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-06-11

I onsdags startade programserien Stora Byggslaget, ett program där Sveriges bästa hemmafixare ska utses. Men de båda lagens insats imponerade föga på juryn, som till och med kastade ut delar av inredningen.

Juryn kommer från "Design Simon&Tomas" och "Nytt Läge".

Byggslaget består av två lag om fyra personer som ska göra i ordning ett hus. Varje vecka ska de sätta sin prägel i ett av husets rum. Efter varje avsnitt bedöms lagen av en jury bestående av Simon Davies och Tomas Cederlund från tv-programmet ”Design Simon & Tomas” och Jonny Ljungman från ”Nytt Läge”.? Juryn utser ett vinnande lag varje vecka. Det lag som i slutet vunnit flest deltävlingar kommer i det sista finalprogrammet att tävla individuellt, så att en slutgiltig segrare kan koras.

Många kockar

Byggslaget började på en gång, och med det slaget om vilken inredningsstil som skulle gälla. Det röda laget hamnade i luven på varandra redan på ruta ett, färgval. Och det blev väldigt tydligt att de båda tjejerna i laget Anna och Roxana har mycket skilda åsikter.

– Den här blir så jäkla vanlig. Det är en svennefärg, sade Roxana.

– Den här ser ut som en julgran tycker jag, kontrade Anna om en annan färg.

Motsättningarna stannade inte heller där utan de stångades vidare över vilket golv som skulle läggas och Anna körde slutligen över Roxana i valet av lampor. Anna motiverar sin starka åsikt med att hon inte tycker att Roxanas idéer är nyskapande.

Flamingon åkte ut

När juryn gick igenom och bedömde det svarta lagets rum, var det inte mycket positivt de tre hade att säga. Det gick till och med så långt att en inredningsdetalj, en flamingo, kastades ut.

– Den absolut största designmissen här är att det lämnat en så stor del åt slumpen, det händer ingenting förutom att det är ett svart golv, sa Tomas Cederlund i programmet.

– 15 kvadratmeter helt värdelöst utrymme, fyllde Simon i.

Gladare blev dock inte juryn när de kom in i det andra huset. En slammad vägg och en ljusgrön färg föll inte riktigt i smaken. Simon Davies blev lite lätt äcklad.

– Den där väggen är fullständigt… fullständigt hemsk. De hade inte kunnat göra väggen något fulare. Det känns som en 70-tals pizzeria från North Hampton.

Slutligen blev det en bedömning i vilket lag som misslyckats minst under veckan. Det röda laget vann, och det mycket på att de faktiskt hann klart.

– Pizzaväggen är absolut anskrämlig, men jag gillar hur de lyckats fånga upp ljuset, förklarar Simon Davies i programmet.

Felix Björklund, Minimedia

Följ ämnen i artikeln