Man skjuten med flera skott i huvudet – en gripen

Uppgifter: Misstänkt gärningsman gripen vid Ica

Uppdaterad 2018-12-17 | Publicerad 2018-12-16

En ung man har blivit ihjälskjuten i en lägenhet i Enskede i södra Stockholm.

Mannen ska ha skjutits med flera skott i huvudet, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Polisen har gripit en person misstänkt för mordet.

Larmet kom in vid 14.35 på söndagseftermiddagen. Enligt Aftonbladets källor har en man blivit skjuten med flera skott i huvudet.

– Det här brottet har skett inomhus i ett flerfamiljshus och vi är på plats med ett flertal patruller, säger Carina Skagerlind, polisens presstalesperson.

Vid 17.44 bekräftar polisen att mannen dött.

Polisen har flera resurser på plats och själva brottsplatsen verkar vara i hallen till en lägenhet, uppger ett vittne för Aftonbladet. Polisen håller på att spärra av området och förhör vittnen.

Strax före klockan 16 kontrollerade polisen flera män och ett tiotal personer radades upp längs med husväggen. Aftonbladets team på plats i Enskede rapporterar att det är oroligt på platsen.

– Vi har kontrollerat ett större antal personer i jakt på den eller dem som gjort det här, säger Carina Skagerlind.

Källor uppger för Aftonbladet att teorin att tre gärningsmän varit inblandade i skottlossningen och att flera personer blev vittnen till skjutningen.

En ung man har gripits vid en Ica-butik i närheten av brottsplatsen, enligt uppgifter till Aftonbladet. Polisen ville inledningsvis inte bekräfta uppgiften men vid 17.40-tiden skriver de på sin hemsida att en person är gripen.

Enligt uppgift till Aftonbladet är den gripne jämnårig med den mördade ynglingen.

Följ ämnen i artikeln