Här väcker sminkjättens bild starka reaktioner

Publicerad 2018-09-16

När sminkgiganten Mac Cosmetics laddade upp en bild på Instagram fick de starka reaktioner.

Men det var inte den läppenna som de gjorde reklam för som fångade följarnas intresse. Det var några fjun på överläppen som inte hade retuscherats bort.

”Vad är grejen med mustaschen?”, kommenterar en person.

Flera modeföretag och sminkmärken har börjat använda sig av oretuscherade reklambilder. I somras gick till exempel H&M ut med att de sluta retuschera sina modeller på reklambilderna.

Förhoppningen är att minska de orealistiska skönhetsideal som ofta råder i mode- och skönhetsbranschen.

Mac hoppar på trenden

En av de som hoppat på trenden är kanadensiska sminkmärket Mac Cosmetics som i augusti laddade upp en bild på Instagram, där de har nästan 20 000 följare. Bilden visar ett par läppar och ska fungera som reklam för deras nya läppenna.

Men många följare har reagerat mer på att det syns lite fjun vid överläppen än kosmetikan, skriver Daily Mail.

”Fin mustasch på modellen. Vem gör er reklam? De behöver få sparken”, kommenterar en person.

Någon skriver även att Mac borde bjuda modellen på en vaxning och en annan tipsar kvinnan på bilden om att trådning skulle fungera som metod för att få bort behåringen.

@maccosmetics @maccosmeticscanada #skin #base #foundation #completecomfort #naturalradiance #essentialoils #prolongwearnourishingwaterprooffoundation #prolongwearconcealer #prolongwearpressedpowder #fixplus #goldlite #skinisin #agoodbaseiskey #glow #fresh #motd #myartistcommunity #myartistcommunitycanada #myartistcommunity_ireland #torontomakeupartist #irishmakeupartist #wakeupandmakeup #mua #makeupartistlife

”Jag älskar det här”

Men trots flera elaka kommentarer rymmer kommentarsfältet också annat – flera personer hyllar bilden och dess äkthet.

”Jag älskar det här. Jag har själv alltid varit generad över min överläpp”, skriver till exempel en person.

Bilden laddades först upp av make up-artisten Matthew King och föreställer kollegans Natalies läppar. Bilden delades sedan av Mac.