Entré siktar på full beläggning: ”Pågår förhandlingar”

Uppdaterad 2019-07-12 | Publicerad 2019-07-11

Den nya ägaren till köpcentret Entré i Malmö har satsat hårt på upplevelser och mat. Nu är Coffee Square och Pizzabakeren på väg in och mer väntas hända inom kort.

– Just nu pågår ett antal förhandlingar. Det kommer mera, säger fastighetsbolagets vd Olof Andersson.

2017 köpte det Malmöbaserade fastighetsbolaget Trianon köpcentret Entré. Den nya ägaren skulle satsa mindre på butiker och mer på närhandel för boende i området, samtidigt som Entré skulle bli ett aktivitets- och upplevelsecentrum i närheten av Värnhemstorget. Det har varit en framgångsrik strategi.

– Vi har en överetablering av butiker i Malmö. Vi fokuserar på någonting där det inte finns en överetablering utan där det finns en efterfrågan och ett behov. Dessutom är vi med och bidrar till ett roligare i Malmö, berättar fastighetsbolaget Trianons vd Olof Andersson.

– Under de här två åren har vi gått från en uthyrningsgrad på totalt 48 procent till 80 procent.

”Mycket på gång inför hösten”

Snart flyttar det lokala kaféet Coffee Square och den norska pizzakedjan Pizzabakeren in på Entré. Tanken är att båda aktörerna slår upp portarna någon gång kring årsskiftet. Men just nu pågår fler förhandlingar och inom kort kan beläggningen vara fullständig.

– Vi har mycket på gång inför hösten så det kommer att hända mer på Entré. Just nu pågår ett antal förhandlingar, men det kommer mera, säger Olof Andersson och betonar att målsättningen är full beläggning inom två år.

Olof Andersson tycker att responsen från besökarna varit positiv. Nu kommer människor från andra delar av Skåne till Malmö för att besöka Entré. Den nya satsningen tog fart på allvar i april 2019 och trots att man fortsatt befinner sig i en inkörningsperiod ser utvecklingen positiv ut.

– Vi har sedan månadsskiftet mars-april ökat besökarantalet med 15 procent och är uppe på ungefär 220-230 000 besökare i månaden.

– Inom ett par år ser vi framför oss ett fullt uthyrt Entré och att alla väljer att göra Entré ett par gånger om året.

Följ ämnen i artikeln