Här visar prinsen & Sofia sin kärlek

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-03

Hovexperten: Carl Philip har valt sin prinsessa

Pusskalas Carl Philip och Sofia Hellqvist smyger inte längre. I går visade de upp sin kärlek offentligt efter att Sofia presenterat ett välgörenhetsprojekt i Stockholm. ”Det här är ett bra sätt att tydligt visa hur Carl Philip tycker och tänker” säger hovexperten Roger Lundgren.

Prins Carl-Philip, 31, och Sofia Hellqvist, 25, har slutat smyga med sin kärlek.

I går var de på sin första offentliga tillställning tillsammans.

Då kom kyssen.

Trots att många har ifrågasatt deras relation har Carl-Philip och Sofia Hellqvist visat sin kärlek allt mer öppet den senaste tiden. Men hittills har de riktiga ömhetsbevisen lyst med sin frånvaro. Fram till nu.

I går var Sofia Hellqvist på Berns Salonger i Stockholm för att presentera ett välgörenhetsprojekt som hon inlett tillsammans med sminkmärket Make up-store.

På plats fanns också prinsen för att visa sitt stöd.

Puss på balkongen

När pressvisningen var genomförd satte sig paret på en balkong i salongen. Och då kom kärleksbeviset alla väntat på.

En puss på munnen – mitt i offentlighetens ljus.

”Tydlig markering”

– Det är ju helt klart en tydlig markering om att han valt Sofia till sin prinsessa. Carl Philip vet att det är en officiell tillställning där det finns mycket media. Genom att pussa Sofia vill han visa att det här är min flickvän och att det är seriöst, säger hovexperten Roger Lundgren, 35.

Är det också en markering gentemot kungafamiljen?

– Nej, han vet att de gillar henne. Om de inte hade gjort det hade de inte bjudit in henne till Solliden i somras. Och det ärheller inte så att han behöver be om lov. Men det här är ett bra sätt att tydligt visa hur han tycker och tänker.

Med tanke på hur länge det dröjde innan man fick se Victoria och Daniel kyssas är prins Carl Philip rätt tidig med att visa sin kärlek öppet. Vad beror det på?

– Man får tänka på att Carl Philip var tillsammans med sin förra tjej i tio år. Nu har han en ny kärlek och det är Sofia. Han är ingen liten pojke längre utan en vuxen man och han vill visa att han gjort sitt val.

Hovet har avböjt att kommentera kyssen.