Bombhot mot centralstationen i Stockholm avblåst

Publicerad 2013-08-16

Bombhotet mot Stockholms centralstation är avblåst.

Vem som ringde in hotet är ännu okänt.

– Vi har tillsatt mycket resurser för både spaning och utredning, säger Sven Erik Olsson vid polisens länskommunikationscentral.

Stockholmspolisens ledningscentral mottag vid tiotiden idag ett anonymt telefonsamtal med hot mot centralstationen i Stockholm. Ett flertal patruller begav sig till stationen, platsen spärrades inte av.

Vid 13-tiden avblåstes hotet. Polis och räddningstjänst rev avspärrningarna och avslutade insatsen. Det rapporterar Sveriges Radio.

Polisen är förtegen om innehållet i hotet men enligt Sven Erik Olsson vid polisens länskommunikationscentral har centralstationen omnämnts tillsammans med vissa hot och krav. Polisen betecknar det inträffade som en "särskild händelse". 

– Vi har tillsatt mycket resurser för både spaning och utredning. Ett stort antal patruller finns på stationsområdet just nu. Insatsledningens bedömning är att en evakuering inte är nödvändig. Det finns just nu ingen rekommendation till allmänheten att undvika stationen, sa Sven Erik Olsson till Aftonbladet.

Fastighetsägaren Jernhusen informerades om bombhotet.

– Det är möjligt att stationen evakueras under dagen, men just nu är det vad jag vet inte aktuellt. Polisen tar uppenbarligen hotet på allvar eftersom de är på plats, sa Cecilia Granath pressansvarig på Jernhusen.