Två till sjukhus efter spicerökning

Uppdaterad 2014-11-17 | Publicerad 2014-11-08

Två personer i Säffle fick i går föras till sjukhus efter misstänkta spiceöverdoser.

– Det går naturligtvis inte att säga med säkerhet förrän vi fått testresultaten, säger Stefan Sundberg, länsvakthavande befäl hos Värmlandspolisen till Nya Wermlands Tidning.

Enligt polisen i Värmland har spicerökning länge varit vanligt bland ungdomar i Säffle.

Det första samtalet till polisen kom i går eftermiddags. En mamma som var orolig för sitt barn som verkade vara narkotikapåverkad. kom till lägenheten hittades en kvinna i 20-årsåldern som var påtagligt påverkad av narkotika, skriver Nya Wermlands Tidning. Enligt Värmlands Folkblad var kvinnan nästan medvetslös. Polisen misstänker en överdos av spice.

– Det går naturligtvis inte att säga med säkerhet förrän vi fått testresultaten, men vi tror att det handlar om spice, säger Stefan Sundberg, länsvakthavande befäl hos Värmlandspolisen till tidningen.

Kvinnan fördes med ambulans till sjukhuset i Karlstad.

Vid 23-tiden larmades ambulansen på nytt till samma lägenhet. Denna gång är det en man i 23-årsåldern som är kraftigt narkotikapåverkad. Mannen fördes till sjukhus och polisen misstänker även att denna man har rökt spice.

Mannen och kvinnan ska inte vara allvarligt skadade i samband med spiceöverdoserna, skriver nwt. Polisen rubricerar händelserna som ringa narkotikabrott.

Följ ämnen i artikeln