Ännu ett Tory-avhopp till Labour

Martin Yngve/TT

Publicerad 2024-05-08

Labourledaren Keir Starmer välkomnar tidigare Toryledamoten Natalie Elphicke till sitt parti.

Problemen fortsätter för Rishi Sunak. Ytterligare en av konservativa Torypartiets parlamentariker har hoppat över till oppositionen.

Efter svidande nederlag i förra veckans lokalval har premiärminister Sunak fått se den andra politikern på knappt två veckor hoppa av regeringspartiet för Labour.

Bara minuter före onsdagens frågestund med premiärminister Sunak reste sig Natalie Elphicke från sin plats och vandrade över till andra sidan.

Elphicke, parlamentsledamot från Dover, skriver i ett uttalande att beslutet inte togs lättvindigt men att förändringarna inom det konservativa partiet har varit för många, för dramatiska och inte längre kan ignoreras.

”Under Rishi Sunak har Konservativa partiet blivit synonymt med inkompetens och splittring”, skriver hon enligt The Times.

Labourledaren Keir Starmer välkomnade omedelbart Elphicke till partiet, men många medlemmar tvekar om att bjuda in högerpolitikern i vänstervärmen.

Natalie Elphicke har tillhört Tories högerfalang och har suttit i parlamentet sedan 2019, då hon övertog platsen från sin dåvarande make Charlie Elphicke som dömdes för sexuella övergrepp.

Sista helgen i april lämnade Dan Poulter, från Central Suffolk and North Ipswich, Tories för Labour.

Ingen av de två parlamentarikerna kommer att ställa upp för Labour i det kommande parlamentsvalet. Rishi Sunak har ännu inte utlyst valet, som tros hållas under årets andra halvår och allmänt tippas innebära ett regeringsskifte.