Nya ofredanden på Eriksdalsbadet

Publicerad 2016-02-25

Pojkarna i 16-årsåldern följde efter flickorna, omringade dem och försökte tafsa på dem.

Ännu en gång har flickor blivit sexuellt ofredade på Eriksdalsbadet.

– Det verkar som att pojkarna har varit för närgånga, säger Albin Näverberg på polisen.

Polisen larmades till Eriksdalsbadet i Stockholm på onsdagskvällen. Flickorna har berättat för badhuspersonalen hur ”ett flertal pojkar” följt efter dem inne i badhuset och omringat dem.

Pojkarna ska sedan ha försökt tafsa på flickorna, skriver Svenska Dagbladet.

– I det här fallet verkar det vara att pojkarna varit för närgångna, säger Albin Näverberg, presstalesman vid Stockholmspolisen.

Tonårspojkar misstänks

Det är oklart hur många pojkarna ska ha varit, men enligt polisen ska de ha varit i 15- eller 16-årsåldern. Flickorna har kunnat peka ut några av dem, vilket har lett till att polispatrullen har lyckades identifiera några av pojkarna och på plats hålla förhör med dem.

– De misstänks för sexuellt ofredande, men jag vet inte exakt hur det ska ha gått till.

Stora problem på badhuset

Eriksdalsbadet i Stockholm har den senaste tiden haft problem med sexuella ofredanden av kvinnor och flickor. I januari greps en 15-årig pojke misstänkt för sexuellt ofredande. Samma månad vittnade två tioåriga flickor om hur de blivit ifattåkta i vattenrutschbanan av en 16-årig pojke som tog på deras kön.

Vid flera av händelserna har gärningsmännen uppgetts vara unga killar i grupp. Det har lett till att badet infört separata bubbelpooler för kvinnor och män.

Aftonbladet har tidigare rapporterat att bara under 2015 fick polisen 14 anmälningar om ofredanden på badhuset.

Följ ämnen i artikeln