Knivhögg man – åt sedan upp sin hamburgare

avTT

Foto: Henrik Montgomery / TT
En man har dömts till rättspsykiatrisk vård efter att omotiverat ha huggit en annan man i bröstet på en hamburgerrestaurang. Arkivbild.

En 30-årig man högg en ung man två gånger i bröstet i en kassakö på en hamburgerrestaurang. Sedan satte han sig helt lugnt och åt upp sin hamburgare. Nu har mannen dömts till rättspsykiatrisk vård, skriver Göteborgs-Posten.

Det var i januari som 30-åringen började bråka på Burger King på Järntorget i Göteborg. Våldet var oprovocerat. Mannen och offret, en man i 20-årsåldern, ska inte vara bekanta och vare sig vittnen eller övervakningsfilmer avslöjar någon aggressivitet från den angripnes sida.

– Ingenting tyder på någon koppling mellan den misstänkte och den målsägande. Han har troligen bara råkat befinna sig på fel plats vid fel tillfälle, uppgav kammaråklagare Johanna Videlycka vid en häktningsförhandling.

Knivhuggen orsakade allvarliga men inte livshotande skador. När den första polispatrullen anlände satt 30-åringen lugnt och åt en hamburgare. Han kunde gripas efter ett mindre tumult.

30-åringen själv var tystlåten vid förhören och hade ingen direkt förklaring till sitt agerande..

– Grabben var kaxig. Jag skulle skrämma honom. Jag delade ut två hugg, sade han enligt GP.

Mannen fälldes för grov misshandel på hamburgerrestaurangen och dömdes också för två andra brutala överfall.

ARTIKELN HANDLAR OM

Göteborg

Vapen

Vapenbrott

Brott

Hamburgare