Kvinna erkänner bombhot - släpps av åklagaren

TT

Publicerad 2019-04-03

Flera kommunhus i Skaraborg har bombhotats de senaste dagarna. En kvinna misstänks för hoten. Arkivbild.

Den kvinna som suttit anhållen, misstänkt för bombhoten mot kommunhusen i flera kommuner i Skaraborg, har släppts på fri fot.

Hon har erkänt ett hot och är misstänkt för de andra, men åklagaren ser inget skäl att hålla henne frihetsberövad längre.

De senaste dagarna har bombhot riktats mot kommunhusen i flera kommuner i Skaraborg. Under tisdagskvällen hämtades och senare anhölls en kvinna som är under 30 år, misstänkt för hoten. Men vid lunchtid på onsdagen släpptes hon.

– Efter förhöret av henne beslöt jag att det inte fanns skäl att hon skulle vara fortsatt anhållen. Vi har beslagtagit hennes mobil, säger åklagare Maria Lundberg till Västgöta Bladet.

Åklagaren vill inte kommentera kvinnan motiv men anser att det inte längre finns risk att det ska komma ytterligare hot. Polisen har ingen annan misstänkt. Ansvaret för förundersökningen återgår nu till polisen, vilket tyder på att åklagaren bedömt att brottet inte kan ge högra straff än sex månaders fängelse.

Det är bland annat kommunhuset i Skövde som bombhotats. Senast på tisdagseftermiddagen utrymdes byggnaden efter ett nytt hot, det tredje på kort tid. Tidigare har bombhot riktats även mot kommunhusen i Mariestad, Falköping och Lidköping.

Följ ämnen i artikeln