Viktigt att få veta om erkännandet

Uppdaterad 2018-09-11 | Publicerad 2004-01-07

Vännen och prästen Thorbjörn Larsson: Bra för barnen att inte leva i ovisshet

Bo Holmberg, Anna Lindhs make, är på semester i Afrika.

Vänner och kollegor försökte i förmiddags nå honom men telefonerna var avstängda.

– Jag tror att det är viktigt att få veta om erkännandet, säger prästen Thorbjörn Larsson som förrättade Anna Lindhs begravning.

Bo Holmberg åkte i slutet av december på semesterresa till Afrika. Enligt uppgift till Aftonbladet var resan ett sätt att försöka få lugn och ro och en möjlighet att tänka på annat än det förfärliga som hänt.

Med på resan är Anna Lindhs och Bo Holmbergs båda sönder samt några nära vänner till honom och Anna Lindh.

Telefonerna avstängda

Aftonbladet har sökt Bo Holmberg nu under förmiddagen men han har inte gått att nå. Både hans och medresenärernas mobiltelefoner har varit avstängda och ingen på Länsstyrelsen i Södermanland, där han är landshövding, vet var ressällskapet för ögonblicken befinner sig.

– Jag har verkligen försökt få tag på dem, det här är en nyhet som jag tror att både Bo och pojkarna behöver få höra, säger Thorbjörn Larsson.

Han är nära vän till Bo Holmberg och kände Anna Lindh mycket väl. Han var också den som förrättade begravningen av Anna Lindh.

Bättre än ovisshet

– Bo har aldrig under hela den här tiden visat några tecken på hämndkänslor eller aggression. Trots det tror jag att det är positivt att nu veta vem som gjort det – förutsatt att uppgifterna stämmer, säger han.

Vad tror du att det betyder för barnen?

– Jag kan ju bara gissa men jag tror att det är ännu viktigare för dem. Allt är bättre än att leva i ovisshet.

Tror du att det är viktigt för familjen att få höra varför han mördade Anna Lindh?

– Nej. Det finns inga rimliga förklaringar till en sådan handling och därför tror jag snarare att det kommer att spä på känslan av meningslöshet och galenskap.

Läs också:

Olle Castelius

Följ ämnen i artikeln