Här stoppar Denis, 83, beväpnade rånarna: ”Kändes riktigt bra”

Publicerad 2018-09-18

När beväpnade rånare kom in i Denis O’Connors lokala spelbutik gav han sig på en vågad manöver. 83-åringen hyllas nu som hjälte, även om polisen avråder från agerandet.

– En av dem snubblade på vägen ut och jag gav honom en spark i baken. Det kändes riktigt bra, säger han till irländska The Sun.

Irländaren Denis O’Connor, 83, stod som vanligt och fyllde i sina tipskuponger i staden Cork när tre maskerade rånare plötsligt brakade in genom dörren. Trots att en av de unga männen riktade vad som såg ut att vara ett hagelgevär mot hans huvud, tvekade inte pensionären att gripa in.

– Antingen flyr du, eller så försvarar du dig. Och jag försvarade mig. De två med hammare hade hoppat in bakom disken och hotade Tim, ägaren, så jag bestämde mig för att hjälpa honom, säger Denis till irländska The Sun.

På övervakningsfilmen ser man hur 83-åringen kliver in bakom kassadisken och grabbar tag i en av rånarna. Efter en stunds kamp vänder den hammarbeväpnade mannen mot utgången, varpå Denis rusar efter med en barstol i högsta hugg.

– Allt hände så fort, men jag tror att jag slog till en av männen och tacklade honom. Trots min ålder lyckades jag övermanna honom. En av dem snubblade och trillade omkull på vägen ut och jag gav honom en spark i baken. Det kändes riktigt bra, säger han till The Sun.

Denis har hunnit få både barnbarn och barnbarnsbarn, och firar snart 60 år tillsammans med sin fru. Han berättar att hans agerande tagits emot med blandade känslor av familjen. Många hyllar honom som hjälte, medan andra tycker att det var dumdristigt gjort. Även polisen avråder enligt tidningen från att följa Denis exempel.

83-åringen, som besöker gymmet fyra gånger i veckan, säger dock att han är glad att han inte vek undan för ynglingarna.

– Jag är väldigt vältränad. När jag går till gymmet slösar jag ingen tid. Jag gör mina övningar och avslutar med en simtur i poolen, säger han till The Sun.

Följ ämnen i artikeln