Susanna, 47, rasar – mot barnlakan med porrbudskap

Publicerad 2018-09-09

När Susanna Tammis dotter kollade efter sängkläder hittade hon ett bäddset som fick mamman att se rött.

– Den där texten och bilden inte okej till ett barn, säger Susanna Tammi, 47.

”Kolla mamma! Är de här till vuxna eller till barn?”. Så lät det hemma hos Susanna Tammi, 47, från Eslöv på lördagskvällen.

Dottern hade surfat runt efter sängkläder och hamnat på sajten Bonprix. Lakanen som dottern visade var i juniorstorlek, och såg vid första anblick oskyldiga ut.

Men när Susanna tittade närmre på de gulliga enhörningarna blev hon upprörd.

– Jag brukar inte gå igång på grejer eller reagera så starkt. Men den här gången så tänkte jag att det här är inte okej, säger Susanna Tammi.

”Uniporn”. Ordet står skrivet med stora bokstäver intill enhörningarna, som ser ut att förbereda sig inför en kärleksakt.

– Det kanske betyder någonting annat på något annat språk, men i min värld är den där texten och bilden inte okej till ett barn, säger Susanna.

Hon berättar att hon handlat från Bonprix flera gånger tidigare och därför blev besviken när hon såg lakanen.

– De säljer ju bra grejer annars, så det är ju synd om de förstör för sig själva genom att sälja skit. Man tycker ju att det borde finnas någon sorts kvalitetskontroll eller någon som har ögonen öppna för vad som är okej, säger hon.

Plockas bort ur sortimentet

Bonprix menar att bäddsetet, trots sina mått, inte är riktade till barn.

Efter att Aftonbladet hört av sig väljer de ändå att plocka bort lakanen ur sortimentet.

– Att erbjuda den här varan var ett obetänksamt val och vi ber om ursäkt till våra kunder som har känt sig irriterade eller provocerade av detta, säger en talesperson från Bonprix tyska högkvarter i ett mejl till redaktionen.

Följ ämnen i artikeln