CNN-team riskerar fängelse i Thailand

Publicerad 2022-10-09

Ett team från CNN riskerar fängelse i Thailand.

Detta efter att de misstänks ha tagit sig in på förskolan där massakern skedde.

Det olaga intrånget ska även ha fångats på bild.

Ett CNN-team utreds nu av thailändsk polis. Detta för att de utan tillåtelse ska ha tagit sig in på förskolan i thailändska Na Klang när de rapporterade om massakern där, rapporterar Bangkok Post.

Bilder från platsen ska ha visats i en sändning på lördagen.

Brottsplatsen ska vara avspärrad och Thailandspolisen menar att journalisterna tagit sig in på området utan tillstånd. De menar också att teamet eventuellt kan ha manipulerat bevis från platsen.

Ett foto som ska ha tagits av en thailändsk reporter visar också hur teamet klättrar över stängslet som omgärdar förskolan.

Riskerar fängelse – CNN ber om ursäkt

Enligt Bangkok Post riskerar journalisterna nu fängelse för händelsen. Endast olaga intrång kan leda till fem års fängelse, skriver tidningen vidare.

I ett uttalande skriver Mike McCarthy, generaldirektör på CNN, säger att teamet sökt tillstånd hos Thailands hälsodepartement före de tog sig in på området.

”Teamet förstår nu att de inte sökte tillstånd hos rätt myndighet. Om teamet hade vetat att det inte var tillåtet att gå in där hade de aldrig gjort det. Deras intentioner var inte att bryta mot några regler ”, skriver han i ett uttalande som publicerats på Facebook.

Han skriver också att platsen inte ska ha varit avspärrad när journalisterna var där. Klippet ska nu ha tagits bort från CNN hemsida.

”Vi beklagar djupt om vår sändning orsakat lidande, och för besväret som det kan ha orsakat den thailändska polisen i denna plågsamma tid för landet”, skriver han vidare.

37 dödade i dådet

Det var på torsdagen som Thailand skakades av det brutala dådet. En expolis beväpnad med kniv och skjutvapen stormade förskolan och dödade 37 personer, varav 24 barn.

Endast en treårig flicka överlevde dådet.

Ceremoni utanför skolan för att hedra offren i massakern.

Följ ämnen i artikeln