Titta, Obama är redan här!

Uppdaterad 2013-08-27 | Publicerad 2013-08-26

Tiden i Sverige är knapp.

Redan nu visar den amerikanska ambassaden runt sin president i huvudstaden.

Barack Obama har redan varit på Skansen och Abbamuseet.

En efter en har bilder på USA:s president Barack Obama lagts upp på den amerikanska ambassadens Facebook-sida.

Enligt dem har Obama redan besökt flera olika museer och sist men inte minst Skansen. I samma kostym. Vid varje tillfälle.

– Under en valfest för några år sedan hade vi pappfigurer av båda kandidaterna. Sen hade vi kvar Obama på kontoret och tänkte att vi skulle ta med honom ut till olika delar av staden, säger Jeff Anderson, presschef på amerikanska ambassaden.

USA:s ambassadör Mark Brzezinski passar även på att hiva in tips och idéer på vad han ska sysselsätta sin president med i Stockholm.

"Vilka platser borde president Obama besöka när han är i Stockholm", frågar ambassaden på Facebook.

– Vi ville veta vad folk tyckte. Vi ville ha lite kul kring det och för att vara ärlig ville vi lyfta upp att det finns en massa underbara platser i Stockholm, säger Jeff Anderson.

Obama har fått massa bra tips på intressanta platser i Sveriges huvudstad; sagotåget på Junibacken, Systembolaget, för upplevelsen att handla sprit från ett statligt monopol och Plattan.

Det är ännu oklart om den riktiga presidenten kommer att använda sig av tipsen.

– Jag vet inte. Vi arbetar fortfarande med den svenska regeringen och Vita huset för att slutföra schemat, säger Anderson.

Med bara ett dygn att spela med i Stockholm blir det inte mycket ledig tid över för Obama. Förutom en middag med Reinfeldt och hans nordiska kollegor är få punkter kända.

Följ ämnen i artikeln