Seriemördaren i Tampa gripen: Knyts till mord med vapen

Publicerad 2017-11-30

Kollegans tips till polisen blev seriemördaren i Tampas fall.

Howell Donaldson, 24, greps på Mcdonalds med ett vapen – som nu kopplas till de fyra morden.

– Under 51 dagar har områdets invånare terroriserats, nu ska de få komma till ro, säger polischef Brian Dugan.

På kvällen 9 oktober sköts 22-årige Benjamin Mitchell till döds när han väntade på sin buss.

Det var startskottet på en mördarjakt som skulle vara i 51 dagar, kosta ytterligare tre människor livet och sätta skräck i området Seminole Heights i Tampa.

Under tisdagen greps seriemördaren till sist efter att en av hans arbetskamrater tipsat polisen.

24-årige Howell Donaldson kom jobbet på Mcdonalds med en pistol och det var det som fick en kollega att slå larm. På onsdagskvällen, svensk tid, bekräftar Tampa-polisen att det vapnet nu knyts till de fyra morden i Seminole Heights, uppger CNN.

Varför 24-åringen gått ut på kvällarna, dragit huvan över huvudet och skjutit ihjäl fyra till synes slumpvis utvalda människor är ännu okänt.

– Han var snäll och trevlig mot poliserna men han har inte gett oss något. Han har inte sagt varför han gjort det, säger Tampas polischef Brian Dugan enligt CNN.

Känt är att 24-åringen köpte sitt vapen bara sju dagar innan mordvågen inleddes. Och det vara bara två dagar innan Benjamin Mitchell mördades som han kunde hämta ut pistolen och ammunitionen.

Utöver att vapnet kopplats till morden har också geografisk data från 24-åringens mobiltelefon visat att han befann sig där tre av morden skedde, enligt CNN.

Polisen ska vid en husrannsakan i Howell Donaldsons bil också ha hittat kläder som kan kopplas till brotten. Polisen gick tidigt ut med övervakningsbilder som visade samma man som befann sig på två av mordplatserna.

– Det finns mycket kvar att göra i den utredningen, säger Brian Dugan.

– Men det stora målet har varit att låta invånarna i Seminole Heights få sova lugnt om nätterna igen.

Följ ämnen i artikeln