Här är veckans bästa bilder – världen runt

Uppdaterad 2018-10-19 | Publicerad 2018-10-14

Börsen fick skrämselhicka, Tyskland reste sig på fötter – och i Storbritannien fick Jack Brooksbank slutligen sin prinsessa.

Världen över fanns fotografer på plats för att dokumentera dessa ögonblick.

Så här ser det ut.

Följ ämnen
Ukraina

FLIS OCH PANIK Aktiemäklaren Peter Tuchman får illustrera känslan som utbröt på New York-börsen i onsdags, då Dow Jones föll mer än 800 punkter. Raset är det värsta på åtta månader och orsakades främst av fallande kurser på teknikaktier.

ETT SKUMT JOBB En brandman i Ahmedabad, Indien, täcks med filmbildande skum under släckningsarbetet vid en brand i en tinnerfabrik i utkanten av staden.

”MODER JUSTITIA SER NER PÅ MIG …” Trots envisa anklagelser om sexövergrepp valdes den konservative Brett Kavanaugh för en vecka sedan in som ny domare i Högsta domstolen i USA. Med minimal marginal – 50 röster mot 48 – sa senaten ja till Trumps HD-domarkandidat Kavanaugh, ett beslut som möttes av protester i Washington. Här har en demonstrant klättrat upp i Fru Justitias knä utanför domstolsbyggnaden.

PUSS, MIN PRINSESSA Storbritannien la för en dag hätska Brexitdebatter åt sidan och lät sig i stället svepas med i rojalistisk yra, då prinsessan Eugenie fick sin Jack Brooksbank. Bröllopet ägde rum i fredags i St George’s chapel på Windsor castle och bruden bar en klänning som tydligt visade ärret efter hennes skoliosoperation.

WEST WING USA:s president Donald Trump bjöd i torsdags in rapparen Kanye West till en lunch i Vita huset. Syftet med lunchen var att diskutera jobb i tillverkningsindustrin, USA:s fängelsereformer, hur gängkriminalitet kan undvikas och hur våldet i Chicago, Kanye Wests hemstad, kan minskas.

REDO FÖR NYA STRIDER Mostafa var tidigare soldat i den syriska regeringsarmén, men förlorade båda sina ben i inbördeskriget. Han är en av alla krigsveteraner som nu tvingas lära sig att leva utan kroppsdelar eller med andra handikapp efter att ha sårats i strid. Här övar han upp sin armstyrka på Ahmad Hamish Martyr-sjukhuset i huvudstaden Damaskus, samtidigt som striderna fortsätter att rasa på andra ställen i Syrien.

EN STAD I SPILLROR Antalet bekräftade dödsoffer i orkanen Michael stiger sakta, i takt med att räddningsstyrkor når drabbade områden i Florida. Den lilla staden Mexico Beach blir aldrig densamma igen, men katastrofmyndigheten Fema uppmanar boende att bygga bättre nästa gång. Här undersöker räddningsarbetarna Patricia Cantrell och Ana Kaufmann ödeläggelsen i orkanens spår.

CCC3PO? Humanoiden Sophia har konstruerats av företaget Hanson Robotics i Hongkong. Den ser ut och pratar som en människa, kan förstå skämt och skämta tillbaka – tydligen så pass bra att den har gästat flera amerikanska pratshower. Sophia är dessutom den första robot som tilldelats ett medborgarskap då den i samband med en teknikshow utsågs till saudisk medborgare. I fredags fick ”hon” hålla presskonferens, när journalisterna flockades vid ett möte för unga uppfinnare i den ukrainska huvudstaden Kiev.

PÅ FÖTTER MOT HATET Demonstranter slöt upp i en jättemarsch i Berlin på lördagen mot främlingsfientlighet och högerradikalism.

Manifestationen, en av de största i Tyskland på senare år, var dels ett svar på sommarens protester mot invandringen i flera städer i östra Tyskland, dels en markering mot främlingsfientliga Alternativ för Tyskland (AFD) inför söndagens delstatsval i Bayern, skriver TT.

Enligt arrangörerna demonstrerade över 150 000 personer denna varma höstdag i huvudstaden.