Icas supermiss – höjde priset på ”rean”

Publicerad 2018-11-23

Ingen vill bli lurad på rea, men Icas miss gav åtminstone Lars från Nyköping ett gott skratt.

Svarta fredagar och vita måndagar. Den importerade amerikanska shoppinghelgen delar svenska folket i två läger: de som shoppar och de som inte gör det.

Där emellan möts skeptikerna. De som granskar priserna noggrant.

Under torsdagen kollade Lars Eriksson, 44, runt bland Black Fridays-erbjudanden. Det var då han upptäckte något märkligt.

– Det var en del produkter som hade samma reapris som det ordinarie priset, men det också en produkt där reapriset var dyrare. Det var lite lustigt, säger Lars.

Det är på Icas hemsida som en högtalare inte har fått någon till synes prisförändring och en brandsläckare och brandfilt har gått upp i pris – med över 100 kronor.

Lars är dock varken arg eller upprörd.

– Jag skrattade gott åt det. Förmodligen är det bara ett enkelt skrivfel eller något, men de borde ju dubbelkolla sånt här innan de lägger ut det.

”Inget lurendrejeri”

När Aftonbladet kommer i kontakt med Ica har de ännu inte fått vetskap om de distinkta skillnaderna mellan ordinarie- och reapriserna – och i matjättens utskickade reklamblad står andra priser.

– Det som har blivit fel är att det ordinarie priset på vissa sajter inte är det korrekta ordinariepriset. Exempelvis är brandfiltens ordinariepris 499 och högtalarna 3 990 kronor, säger Icas presstalesperson Emelie Ericson.

Man tror att det är ett tekniskt fel som gjort att fel ordinariepriser visas på hemsidan.

– Ordinariepriserna är ju högre men när det har skrivits in har det blivit fel. Priset ut är i alla fall det rätta och det är billigare än ordinariepriset. Så det är inget lurendrejeri, säger Emelie Ericson.

Följ ämnen i artikeln