Trump: ”Jag är ung och livfull”

avHans Österman

Donald Trump, 72, fick frågan om när man blir för gammal som president.

Då kom smockan mot utmanaren Joe Biden, 76.

– Jag är en ung och livfull man. Men Joe? Jag vet inte.

Donald Trump och Joe Biden har tidigare gubbvevat mot varandra på Twitter. Båda har varit lika säkra på att de skulle vinna ett hederligt knytnävsslagsmål mot sin motståndare (även om Washington Post pratat med experter som tippar en tydlig vinnare).

Nu avgörs inga val i boxningsringen, men när Donald Trump på fredagen träffade journalister kom nästa smocka mot Biden, som i torsdags bekräftade att han kandiderar för Demokraterna 2020.

På frågan om när en president blir för gammal för sitt ämbete svarade Trump:

– Well, jag tror att...jag känner mig bara som en ung man. Jag är så ung att jag inte kan tro det. Jag är en ung och livfull man.

– Men Joe? Jag vet inte hur det är med honom, jag vet inte.

När Trump sedan fick följdfrågan om Biden är för gammal svarade han:

– Jag skulle aldrig säga att någon är för gammal, men jag vet att de allihop får mig att se väldigt ung ut, både vad gäller ålder och energi.

”De allihop” syftar av allt att döma på övriga presidentkandidater hos Demokraterna. Där finns visserligen Bernie Sanders, 77 – men även sådana som Beto O’Rourke, 46 och Kamala Harris, 54.

Joe Biden gav ett skrockande svar om Trumps åldersattack när han var med i en tv-show i ABC på fredagskvällen:

– Om han ser ung och livfull ut jämfört med mig, då borde jag förmodligen bara lägga ner.

Joe Biden är klar favorit i opinionsmätningarna inför de demokratiska primärvalen. Han får 29,3 procent medan Bernie Sanders landar på 23 och Kamala Harris på 8,3.

ARTIKELN HANDLAR OM