Tre omkomna efter våldsam tornado i USA

TT-AFP

Publicerad 2019-05-23

Även i Oklahoma har en tornado orsakat förödelse. I Peggs har den kraftiga virvelvinden kastat ut en kvinnas tillhörigheter från ett förråd.

Minst tre personer har omkommit efter det att en tornado dragit fram i delstaten Missouri i centrala USA.

Samtliga dödsfall inträffade i Golden City i delstatens sydvästra hörn och i grannstaden Carl Junction ska flera personer även vara skadade.

I delstatens huvudstad Jefferson City har myndigheter uppmanat invånarna att stanna inomhus i samband med att ovädret med regn och kraftiga vindar drabbat staden. På bilder från sociala medier syns fallna träd och elledningar i ovädrets spår.

"Våldsam tornado bekräftad – ta skydd nu", twittrar vädermyndigheten NWS.

Flera människor rapporteras skadade i staden, som har runt 40 000 invånare, men det finns inga uppgifter om att någon har omkommit där.

"Stora tornador i delstaten i kväll, bland annat i Jefferson City. Vi är okej men ber för de som inte kommer loss", twittrar guvernören Mike Parson, som lägger till att lokala räddningsarbetare jobbar i området.

En tornadovarning gäller alltjämnt under torsdagsmorgonen lokal tid. I Tulsa, på andra sidan gränsen till delstaten Oklahoma, uppmanas boende nära en damm att lämna sina hem på grund av översvämningsrisk.

Myndigheterna varnar för plötsliga översvämningar efter de kraftiga regnen. Runt 3 500 människor uppges vara utan ström.