Delar med sig av livet – på nätet

Publicerad 2013-01-22

Filippa Reinfeldt är flitig på Instagram

Barnen som bygger ­pepparkakshus, ingredi­enserna i kvällens middag och snapshots från en ­galakväll. Det är några av motiven ur Filippa Reinfeldts Instagramflöde.

Till skillnad från sin exmake har hon valt att visa upp delar av sitt privatliv.

I skrivande stund är det 3 963 personer som följer ­Filippa Reinfeldt på det ­sociala bildmediet Instagram. Den första bilden la hon upp i slutet av september förra året och sedan dess har det blivit en hel del bilder. Många skildrar hennes liv som moderat landstingsråd i Stockholms län.

– Det är ett av många sätt för mig att berätta lite hur jag arbetar. Jag har för­månen att ha ett spännande jobb och få träffa många ­intressanta människor som det är kul att dela med sig av, säger Filippa Reinfeldt.

Men flera bilder visar glimtar ur hennes privatliv.

– Jag är nog ganska försiktig med vad jag lägger upp. Men tycker någon att det är intressant vad jag åt till middag bjuder jag gärna på det.

Filippa Reinfeldt säger att de flesta kommentarer hon får är positiva.

– Jag hoppas att de gillar mina bilder och kan se att en politikers liv är mer än bara sammanträden, även om det är mycket möten förstås.

Hur kan din närvaro i sociala medier påverka dig politiskt?

– Det vet jag inte om det gör. Jag är inte så säker på att mina bilder på taco-fredag ger några nya väljare, men jag tycker att det här är ganska kul.