Polisen fortsätter att söka efter försvunna Kevin: ”Jag och barnen vill bara ha svar”

Uppdaterad 2021-05-31 | Publicerad 2021-05-29

De sista bilderna av Kevin, 43, visar när han handlar på en bensinmack i Årjäng.

Sedan upphör alla bekräftade spår av honom och polisen tror att risken är stor att trebarnspappan mördats.

– Framförallt för barnen är det superviktigt att få veta vad som hänt. Just nu pendlar de mellan sorg och förhoppning att han ska komma hem igen, säger Victoria Billqvist, mamma till Kevins söner.

Det senaste livstecknet som Kevins familj fick från honom var den 15 maj. Då lämnade han sin särbo och dotters hus i Gustafsfors.

Övervakningsbilder från OKQ8 i Årjäng klockan 09.13 söndagen den 16 maj visar hur Kevin går in och handlar där.

Sedan slutar spåren.

Kevins bil hittades senare slarvigt parkerad i Årjäng. I den låg hans personliga ägodelar kvar och bilen var låst och larmad.

– Vi har hopp om att han är vid liv men för varje dag som går blir hoppet mindre, säger Ola Gripö, förundersökningsledare på grova brott.

En man i 30-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern har delgetts misstanke om människorov alternativ mord av Kevin. De båda häktades för inbrottsstölder som ska ha ägt rum i Årjäng i samband med att Kevin försvann och det finns mycket som tyder på att de ska vara de sista som såg Kevin.

Båda är dömda för en lång rad brott innan och nekar till brott.

Under fredagen delgavs ytterligare en person misstanke för människorov.

Kammaråklagare Niclas Warberg berättar varför misstankarna ändras från människorov till mord.

– Dels berodde det på den långa tid han varit borta och dels på saker han lämnat efter sig, mobil och plånbok och så. Det var heller inte sannolikt att tro att han höll sig undan frivilligt, säger kammaråklagare Niclas Warberg.

– Det har även inkommit rätt mycket tips. Tipsen spretar så mycket att allt kan inte vara sant, men flera beskriver hur Kevin ska ha befunnit sig i en hotfull situation innan han försvann.

Enligt polisen står utredningen långt ifrån stilla.

– Under veckan har flera husrannsakningar gjorts där vi beslagtagit intressanta saker. Vi har också gjort flera sök i området i Årjäng, säger Ola Gripö som inte vill kommentera om man hittat ett eventuellt mordvapen.

43-årige Kevin har tidvis haft det stökigt i livet. Det senaste året hade varit turbulent.

– Men där emellan var han världens snällaste. Han har alltid varit en så fin pappa, lekfull med glimten i ögat. Och han har varit den jag har kunnat ringa och avreagera mig på när jag varit arg på något, själv blev han aldrig arg. Det var som att han inte hade ilskan i sig.

Victoria Billqvist har två söner med Kevin, 12 och 15 år gamla. Det var flera år sedan de själva var ett par och de har sedan dess mest haft sporadisk kontakt.

Årjäng är inte stort, alla känner till alla, och Victoria vet vilka mannen och kvinnan som sitter häktade misstänkta för människorov är.

– Jag vet så klart inte vad som hänt men jag skulle tro att de varit ute på någon tjuvstöld och att någon av dem flippat. Jag hoppas att de berättar vad som egentligen hänt. Men jag tror inte att Kevin lever längre.

Victoria Billqvist hoppas på ett svar om vad som hänt Kevin. Hennes söner pendlar mellan hopp och förtvivlan.

– Det är fruktansvärt, det är så jobbigt. Detta är något de aldrig kommer att glömma. De är 12 och 15 år och de läser nyhetssajterna och Flashback.

– Vi vill veta vad som har hänt, vi vill ha ett avslut och kunna säga hej då och sörja.

Fotnot: Polisen söker efter Kevin, 43 år. Han var senast synlig i centrala Årjäng helgen 15-16 maj. Alla iakttagelser och information om Kevin är av intresse. Om du sett eller vet något om Kevin ring polisen på telefon 114 14. Uppge "tips" i talsvaret.

Följ ämnen i artikeln