Flera narkotikaärenden på Summerburst: ”Har lagt extra fokus”

Uppdaterad 2018-06-18 | Publicerad 2018-06-17

När den populära musikfestivalen kom till Stockholm i helgen fokuserade polisen på att arbeta med narkotikabrottsligheten.

Det ledde till 75 stycken narkotikaärenden, som polisen kunde rapportera redan vid lunchtid under söndagen.

– Det går ju inte att utesluta att det kommer in fler under den närmsta tiden, säger Towe Hägg, polisens presstalesperson.

106 personer misstänktes för narkotikabrott när musikfestivalen Summerburst hölls i Göteborg förra helgen.

Nu i helgen kom den populära festivalen till Stockholm – och hittills har polisen fått in 75 stycken narkotikaärenden från helgens festligheter.

– Jag vet ju att både polisen och arrangören lagt extra fokus på narkotikabrottsligheten, säger Towe Hägg, polisens presstalesperson.

Kan komma in fler ärenden

Festivalen hölls på Stockholms stadion under fredagen och lördagen. Redan vid lunchtid på söndagen kunde polisen rapportera hur många anmälningar de fått in från fredagen och lördagen.

– Det går ju inte att utesluta att det kommer in fler under den närmaste tiden, men det här är vad vi fick, säger Towe.

Sexuella ofredanden anmälda

I övrigt har polisen fått in fyra stycken anmälningar om sexuella ofredanden och i två av dem finns utredningar med misstänkta gärningspersoner som är identifierade.

Även en anmälan om misshandel och en anmälan om trafikolycka har inkommit.

”Både polisen och de ordningsvakter som arbetade under musikfestivalen har avvisat och avlägsnat personer på grund av deras berusning eller att de har varit ordningsstörande”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Rockbjörnen

Följ ämnen i artikeln