Blev bestulen – fick tillbaka stöldgodset efter sin lapp

Publicerad 2018-05-18

En äldre man kom in till polisstationen och var minst sagt upprörd efter att han blivit bestulen. Istället för att göra en anmälan ville han ha hjälp att skriva en lapp – som gav effekt, skriver polisen på sin Facebooksida.

Det var på onsdagen som en äldre man kom in till polistationen i Gislaved. Han var, enligt polisen, riktigt förbaskad då hans vedkärra blivit stulen. Den brukade han och hans fru använda för att ta hem matkassar från affären.

Vid fråga om han ville göra en anmälan så svarade han högljutt att det ville han då absolut inte!! Däremot så ville han att polismannen skulle skriva en lapp så att han kunde sätta upp lappen i affären där tjuven kunde se den och lämna tillbaka kärran”, skriver polisen Ulrika, områdespolis Gislaved-Gnosjö, i ett inlägg på polisens Facebooksida.

Sagt och gjort, polisen hjälpte mannen att skriva en lapp och kopierade upp den i fem exemplar.

Här är lappen som polisen hjälpte mannen att skriva.

Mannen ska ha lämnat polisstationen nöjd och fylld av hopp. Och efter en timme återvände han till stationen – denna gång glad och uppåt. Tjuvens fru hade sett lappen och kontaktat honom och de hade kommit överens om att han skulle få tillbaka den samma eftermiddag. 

På förhand kändes mannens plan inte helt vattentät men ibland är det enkla det effektiva!” avslutar polisen sitt inlägg som kallar händelsen ”en solskenshistoria”.

Följ ämnen i artikeln