”Vi letar efter tekniska bevis”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-09

Polisen arbetar febrilt med Engla-fallet

24 timmar.

Så lång tid har polisen på sig att hitta ytterligare bevis mot mannen som är misstänkt för människorov.

Senast klockan 12 i morgon måste mannen häktas eller släppas fri.

Bevis Den gripne mannens röda Saab är ett av bevisen i polisens utredning.

– Vi lär ju behöva ha lite mer bevis om man säger så. Ytterligare indicier eller liknande. Det arbetar vi med att få fram nu genom förhör och liknande. Dessutom hoppas vi kunna få fram någon teknisk bevisning, säger Sven-Åke Petters som är presstalesman för polisen i Dalarna till aftonbladet.se.

I dag på förmiddagen har det inte hänt någon nytt i utredningen kring försvunna Engla.

– Vi sammanställer det material som vi har fått in och kommer göra kompletterande förhör med vittnen. Vi kommer gå in mer på detaljer och förhoppningsvis kommer förhören generera nya personer och nya förhör.

Telefon och dator

Polisen arbetar även med den tekniska bevisningen mot den 42-årige man som är anhållen, på sannolika skäl misstänkt för människorov.

– Förhoppningsvis kommer vi förhöra mannen under dagen, troligtvis kommer det ske under eftermiddagen. Vi har ju telefon och dator i beslag också och det jobbar vi med, uppger Sven-Åke Petters.

Senast klockan 12 i morgon måste vice chefsåklagare Patrik Säflund bestämma om mannen ska häktas eller släppas fri. Under tiden arbetar polisen febrilt med utredningen i hopp om att få reda på vad som hänt Engla och säkra eventuella bevis mot den anhållne mannen.

Följ ämnen i artikeln