Nya anmälningar om bedrägeri mot polsktalande

TT

Publicerad 2019-12-11

Polisen har under dagen fått in över tio nya anmälningar i Göteborgsområdet från äldre personer med polsk bakgrund som blivit utsatta för bedrägeriförsök av en polsktalande kvinna. Arkivbild.

Polisen har under dagen fått in över tio nya anmälningar i Göteborgsområdet från äldre personer med polsk bakgrund som blivit utsatta för bedrägeriförsök av en polsktalande kvinna.

Kvinnan ringer upp och utger sig för att vara från polisen. Hon säger att stöldligor begår inbrott i området och att det är bäst att lämna ifrån sig guld och smycken till polisen.

– Det här är inte enkla brott att utreda. Tillvägagångssättet är känt och det är inte bara i vårt område utan i hela landet och det har pågått en längre tid, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson hos polisen i region Väst.

Polisen varnade redan i somras på sin hemsida och i sociala medier. Och polska organisationer har hjälpt till med att sprida informationen på polska.

– Men ändå så fortsätter det, suckar Stefan Gustafsson.

Och många fler än vad som nu är känt kan ha drabbats, då mörkertalet är stort. Polisen förklarar att den aldrig arbetar på det här sättet. Personer som får ett sådant samtal uppmanas att lägga på luren så fort som möjligt.

Följ ämnen i artikeln