Två anhållna för mordförsök på advokat

TT

Publicerad 2019-11-05

Två personer har anhållits i samband med utredningen av den uppmärksammade skjutningen av en advokat i Stockholm för två månader sedan. Arkivbild.

Två personer har anhållits i utredningen av en uppmärksammad skjutning mot en advokat i centrala Stockholm i september.

En av de anhållna misstänks för försök till mord medan den andre misstänks för medhjälp till mordförsök, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Personerna anhölls under tisdagsmorgonen efter att tillslag genomförts på ett flertal adresser för att säkra bevis. Häktningsförhandlingarna kommer att hållas som tidigast på onsdagen.

Kort efter skjutningen den 6 september greps en kvinna som senare anhölls misstänkt för anstiftan till mord. Kvinnan släpptes den 9 september i brist på bevisning.

Förra veckan släppte polisen en bild på en bil, en silverfärgad Mercedes, som syntes i området i samband med skjutningen.

Motivet bakom skjutningen mot advokaten är fortfarande oklart. Det finns ännu inget som tyder på att den skulle ha något med hans yrkesutövning att göra. Polisen har tidigare sagt att man betraktar skjutningen som en "isolerad händelse".