Man dog när mobiltelefonen exploderade

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-11-29

Hjärtat och lungorna kollapsade av smällen

Suhs mobiltelefon exploderade i bröstfickan.

Den 33-årige sydkoreanens ryggrad knäcktes och han avled.

– Vi misstänker att batteriet exploderade, säger polisens talesman.

Polisens bilder visar tydligt hur mobiltelefonen börjat brinna.

Den tragiska olyckan inträffade i går i regionen Cheongwon, 135 kilometer söder om huvudstaden Seoul. 33-årige Suh anlände som vanligt till sitt arbete i stenbrottet på morgonen. Några timmar senare hittade arbetskamraterna honom liggande bredvid en grävmaskin.

Suh blödde från näsan och hans mobiltelefon brann i bröstfickan. Kollegorna släckte branden och kallade på hjälp. Men det var för sent.

Suh dog i ambulansen på väg till Chungbuk National University Hospital.

Brutna revben och knäckt ryggrad

– Hans skada liknar en brännskada på vänster sida av bröstkorgen. Flera revben var brutna, ryggraden likaså, säger läkare Kim Hoon, som undersökte kroppen, enligt AP.

Dödsfallet misstänks ha orsakats av att mobiltelefonens batteri exploderat.

– Troligtvis slog trycket från explosionen mot patientens hjärta och lungor, och vållade på så sätt hans död, säger Hoon.

Mobiltelefonen var av märket LG Electronics, som är världens femte största tillverkare av mobiltelefoner. Modellen som misstänks ha dödat Suh släpptes i april och finns endast på den sydkoreanska marknaden.

"LG tillbakavisar uppgifter"

LG i Sydkorea tillbakavisar uppgifterna om explosionen och hänvisar till sydkoreanska medier som uppger att det rör sig om en arbetsplatsolycka. Företaget skriver i ett pressmeddelande att 33-åringen blev påkörd av en truck som kördes av en kollega. Mannen ska, enligt pressmeddelandet, ha erkänt påkörningen.

Just nu pågår en utredning som ska fastställa dödsorsaken.

– Det är en tragisk händelse men det är ännu inte klarlagt vad som har hänt. Jag har inga detaljer om händelsen men jag vet att det var en vanlig batterityp som användes i telefonen. En typ som används av de flesta mobiltillverkarna, säger Niklas Casserstedt, marknadsansvarig för LG mobiltelefoner i Norden.